Ekspertët paralajmërojnë: 2/3 e pulave përmbajnë një bakter të rrezikshëm

ewewe

Ekspertët paralajmërojnë për një rrezik serioz mbi pulat e shitura në supermarket. 2/3 e tyre janë të kontaminuara me një bakter të rrezikshëm, E.coli.

Bakteri E.coli shkakton dhimbje në stomak, infeksion të traktit urinar, sepsis, që mund të cojë deri në vdekje.

Ky bakter është rezistent ndaj antibiotikëve,por shqetësuese është se numri i këtyre pulave po rritet shumë. Në Angli 78% e pulave të shitura janë me këtë bakter dhe nga një studim Univeristeti i Cambridge rezultoi se një në katër pula janë të kontaminuara.

Burimi: Nga Daily Mail

Pin It