Feja e vëllazërimit…

Ishte feja e parë që predikoi dhe praktikoi demokracinë; sepse demokracia e Islamit mishërohet pesë herë në ditë në xhami, kur bëhet thirrja për namaz dhe besimtarët mblidhen së bashku, kur fshatari dhe mbreti gjunjëzohen përkrah njëri-tjetrit dhe thonë: “Zoti është më i Madhi”… Më ka bërë të futem vazhdimisht në mendime ky unitet i padukshëm i Islamit që e çon njeriun instiktivisht, drejt vëllazërimit…

Sarogini Naidu

Pin It