Fjalët e tij, perla nga oqeani i realitetit…

Dritë e Muhamedit në miliona copëza u shpërnda,

Dhe të gjithë botën mbështolli.

Profeti ishte vezullimi i asaj drite,

Që kur përhapej, të gjitha perdet e mosbesimit griste,

Dhe drejt Muhamedit vrapojnë mijëra murgj të ndikuar,

Fjalët e tij, nga oqeani i realitetit të gjitha perla janë

Sepse zemra e tij dhe oqeani i së vërtetës të pleksura janë!

 

-Mevlana

Pin It