“Fluturat janë lule që fluturojnë në Qiell…”

“…Fluturat janë lule që fluturojnë në Qiell, e lulet flutura që gufojnë në Tokë

Shih nëse je i denjë për t’u shoqëruar para se të nisesh për të kërkuar shokë

Se duhet lule të jesh që shoqërinë e futurave të kesh

Se duhet nektar të jesh që bletën ta kesh mikeshë

Se duhet aromë të jesh që të të afrohen e të mos dëshirojnë nga ti për t’u ndarë

Se dhe gëzimi i njerëzve aromave të luleve u ka ngjarë

Ai nuk mund të shpërthejë kurrë nga shpirtërat e tharë…”

 

-Fatmir Muja

Pin It