FMN: “Kujdes marrëveshjet publik-privat, fshehin borxhin “

Construction Deal
Sipas një raporti të fundit të FMN-së, deri më tani Shqipëria ka nënshkruar të paktën 55 marrëveshje të partneritetit publik-privat.

Por, ndonëse në fillim këto marrëveshje nuk kërkojnë investime nga paratë publike, pasi kryhen nga privatët, herët a vonë qytetarët dhe buxheti duhet të paguajnë për to.

Sipas FMN, vetëm nga 55 koncesionet e firmosura deri më tani, buxheti ka krijuar angazhime apo detyrime sa 7 për qind e prodhimit kombëtar.

Kalimi i një sërë shërbimeve te privatët në formën e partneritetit publik-privat është një shqetësim jo i ri për FMN-në.

Edhe më parë, ky institucion ka kërkuar kujdes në këto marrëveshje, pasi – sipas tij, – shumë prej tyre fshehin borxhin publik dhe në një fazë të mëvonshme mund të krijojnë kosto të mëdha për financat e vendit.

Pin It