Frutat dhe perimet që duhen konsumuar sipas stinës

Frutat janë pa dyshim prej produkteve më të shëndetshme  ushqimore në çdo periudhë të vitit. Megjithatë ekspertët këshillojnë, që çdo frut të konsumohet në stinën e tij.

Më poshtë do t’ju paraqesim periudhat më të përshtatshme për blerjet e zarzavateve kryesore:

Mollët: gusht-nëntor
Qershitë: prill-korrik
Rrushi: korrik-nëntor
Luleshtrydhet: mars-nëntor
Specat: maj-dhjetor
Trangujt: qershor-nëntor
Asparagus: shkurt-qershor

Pin It