Gjak i falur

vetvrasje__clanak_big

Gjakmarrja është një fenomen i cili prej vitesh ka privuar nga shkollimi dhjetëra fëmijë, ndërkohë që dhjetëra të tjerë jetojnë të izoluar dhe më frikën e humbjes së jetës çdo moment.

Në Shkodër, familjet Bregu dhe Miraku, të cilat ishin në hasmëri prej vitesh, kanë vendosur ti shtrijnë dorën e pajtimit njëri-tjetrit. Erjon Bregu ka falur gjakun e babait te tij, pasi para shume vitesh familja Miruku i ka vrare te atin. Dy familjet kanë lënë pas të shkuarën dhe i kanë dhënë besën njëra-tjetrës së mes tyre nuk do të ketë më gjakderdhje dhe vrasje.

Kryetari i shoqatës së Misionarëve të paqes, Nikollë Shullani ishte ndërmjetës për këtë pajtim. Shullani bëri thirrje që të ketë të tjera falje, ndërsa tha se gjakmarrja nuk ka kursyer as fëmijë, ndonëse kjo është në kundërshtim me kanunin.

Familja Bregu dhe familja Miruku janë në gjak prej kohesh. Por djali i viktimës i ka dhënë fund kësaj gjakmarrje duke falur. Kjo duhet të shërbejë si sensibilizimin edhe për familje të tjera, pasi përballë hapjes së plageve duhet të falin. Për të mbyllur një herë e mirë këtë fenomen që në metropolin verior çdo vit njeh viktima.

Kanuni vijon të zbatohet ende në Shqipëri, veçanërisht në veri të vendit, ndërsa keqinterpretimi i tij ka sjellë dhe vrasje të të miturve e grave.

Pin It