Gjashtë përfitime nga konsumi i patëllxhanëve

Patellxhanët janë ushqyes shumë të mirë për shëndetin tonë. Sipas “naturehealthandbeauty.com” shumë dietologë sugjerojnë që njerëzit të konsumojnë patëllxhanë në baza ditore.

Çfarë të mirash ju sjell konsumimi i patëllxhanëve?

1.Konsumi i patëllxhanëve në mënyrë të rregullt ndihmon parandalimin e mpiksjes së gjakut.

2. Kur gatuhen si duhet mund të ulin kolesterolin e keq, por mos i skuqni. Ata thjesht duhet të piqen.

3. Ndihmojnë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe ushqejnë trurin.

4.Përdoren për kontrollin e diabetit, për shkak të fibrave të tretshme dhe sasisë të ulët me karbohidrate.

5.Janë zgjidhja më e mirë për lehtësimin e stresit.

6.Kanë vetëm 35 kalori për 100 gram, nuk përmbajnë yndyrë.

Pin It