Gjermania ndalon shitjen e orëve ‘smart’ për fëmijët

Një rregullator gjerman ka ndaluar shitjen e orëve të mençura që synojnë fëmijët, duke i përshkruar ato si pajisje spiunuese.

Ajo kishte ndaluar më parë një kukull të lidhur me internet, My Friend Cayla, për arsye të ngjashme.

Rregullatori i Telekomit, Agjencia e Rrjetit Federal i kërkoi prindërve që kishin orë të tilla për t’i shkatërruar ato. Një ekspert tha se vendimi mund të jetë një “lojë-këmbyes” për pajisjet e lidhura me internetin.

“Pajisjet e siguruara me vështirësi shpesh lejojnë pushtimin e privatësisë. Kjo është me të vërtetë shqetësuese kur bëhet fjalë për orët e ndjekjes së GPS për fëmijët , orët që duhet të mbajnë ato të sigurta”, tha Ken Munro, ekspert i sigurisë në Pen Test Partners.

“Përdorimi i rregullimit të privatësisë për të ndaluar pajisje të tilla është një ndërrues i lojërave, duke ndaluar këta prodhues duke luajtur shpejt dhe të lirë me sigurinë e fëmijëve tanë”, shtoi ai.

Pin It