Gjuha shqipe edhe në klasat e 10-ta

gjuha-shqipe

Klasat e dhjeta do ti rikthehen këtë vit mësimit të gjuhës shqipe të veçuar nga letërsia. Ky ndryshim sipas Anila Ferizajt  përgjegjëses së sektorit të diasporës dhe minoriteteve në MAS ka ardhur si pasojë e mangësive të konstatuara nga nxënësit deri tek punonjësit e administratës në shkrimin e gjuhës standarde.

Ideja për veçimin e gjuhës si lende me vete është hedhur qe ne vitin 2013, pas ankesave të bëra nga universitetet

Prej 32 vitesh në klasat e shkollave të mesme gjuha dhe letërsia kane qene një lëndë e vetme.

Pin It