Gouffre Berger, shpella që merr 15-30 orë për të dalë në sipërfaqe (Foto)

Gouffre Berger është një shpellë në Francë, pika më e thellë e së cilës është 1.191 metra. Sipas të dhënave të fundit kjo shpellë është e 28-ta më e thellë në botë dhe e katërta më e thellë në Francë.

Gouffre Berger është një shpellë shumë e rrezikshme, sidomos gjatë periudhës së shirave kur mund të shndërrohet në kurthe natyrore për të gjithë ata që futen brenda saj. Lëshimi në shpellë është i shpejt ndërsa kthimi mund të marrë kohë, 15 deri në 30 orë.

gouffre-berger2

gouffre-berger3

gouffre-berger6

gouffre-berger9

gouffre-berger1

gouffre-berger7

 

Pin It