Grabitja në Rinas Shoqatat: Kërkojmë siguri

Spiro Brumbulli

Shoqata e Bankave e ka cilësuar ngjarje të rëndë dhe të përsëritur, grabitjen e parave në aeroportin e Rinasit. Sekretari i Përgjithshëm i Shoqatës së Bankave, Spiro Brumbulli tha se është e treta herë që grabiten paratë cash të bankave në të njëtin aks. Shoqata e bankave ka kërkuar rritje të sigurisë si dhe forcim të krietereve të licensimit të kompanive të sigurimit.

Brumbulloi kërkoi ndihmë nga autoritet në zbardhjen e këtyre grabitjeve dhe forcim të masave të sigurisë, me qëllim që të mos ndodhin ngjarje të ngjashme.

Sa  i përket parave në banka Brumbulli jep siguri për të gjithë qyetarët, duke sqaruar se paratë janë të siguruara dhe i rimbursohen bankës.

Vlera e parave të grabitura është afërsith

1 milionë euro, nga afro 3 milionë euro që po transportoheshin nga kompania e sigurisë në aeroportin e Rinasit

Pin It