Guangtong Dang-Dong, autobusi më i veçantë në botë

bus-forbes-2

Guangtong Dang-Dong GTQ612BEVB është autobusi më i ri elektrik nga Kina. Kompania e autobusit thotë se ai është autobusi më i veçantë në botë për shkak të pamjes së tij si tramvaj i vjetër.

Ai ka tri fshesa xhami, një për secilin xham, sepse i gjithë emri i tij është printuar në font të artë përpara, anash dhe prapa autobusit dhe sepse ka një llambë të madhe LED në mes të automobilit e quhet “Dang-Dong”.

Kështu shkruan “Forbes” që e përshkruan fjalën kineze “Dang” (铛) si një nga ato onomatopetë brilante kineze që përshkruajnë një zhurmë.

Emri nënkupton që njerëzit duhet të mësohen kur të udhëtojnë me të sikur me zhurmat e tramvajit të vjetër.

Dang-Dang GTQ612BEVB është krijuar dhe zhvilluar si një autobus normal i qytetit, por me qëllim turizmin.

2-147

 

Pin It