“Horn”, vendi magjik në Afrikë me pasuri të rrallë gjeologjike

“Horn” në Afrikë është një ndër vendet me pasuritë gjeologjike më të mëdha në botë. Temperatura është shumë më e nxehtë se ajo mesatarje dhe ndodhet 100 metra mbi nivelin e detit. Aty ka vullkane, pishina acidi me shkëlqim etj. Sipas studiuesve, struktura gjallë e Etiopisë ndihmon mikroorganizmat të jetojnë në kushte të tilla ekstreme, të cilat mund të ofrojnë të dhëna për mundësinë e jetesës me planetë të tjerë.

273503

273495

273496

273497

273498

273499

273501

273502

 

Pin It