Huawei është marka e parë në kategorinë Android

 

baf1b7aa-cb8c-4c26-b3d3-5fbfb106cbc3-300-1

Huawei  e cila është kompania kineze e prodhimit te smartphone­eve, rezulton te jete kompania me te ardhurat me te mëdha ne kategorinë e celulareve qe përdorin sistemin operativ te Google Android, për vitin 2016. Ndërkohë qe sipas analizave te Strategy Analitycs, tre mujori i trete i këtij viti ka realizuar një total shitjesh prej 9.4 miliard dollarë, duke shënuar kështu një rënie ne krahasim me te njëjtën periudhe te viti te kaluar, kur xhiroja e realizuar nga shitjet e smartphone ishte 13.5 miliard. Dhe ne këtë torte, pjesa me e madh i takon smartphone­eve te Apple, me rreth 91% te tregut, ose 8.5 miliard dollare. Ne vend te dyte, dhe te parë ne kategorinë e smartphone­eve Android është ngjitur Huawei, me 2.4% te tregut, ose 200 milion dollarë shitje. Pas tij vijnë Vivo e Oppo, dy kompani po kineze, qe se bashku kapin 2.2% te tregut.

Pin It