Indi, Agjencia e spiunimit lëshon 20 satelitë në orbitë me vetëm një raketë.

largea_6d371618-dcbc-4056-b86f-9d86b698881d_w987_r1_s1466584673largea_6d371618-dcbc-4056-b86f-9d86b698881d_w987_r1_s1466584673

Agjencia e spiunimit e Indisë lëshon 20 satelitë në orbitë, përfshirë një satelit të avancuar spiunimi për ushtrinë e Indisë, me vetëm një raketë.

Lëshimi i këtyre satelitëve u bë sot në bazën ajrore, Sriharikota, në pjesën juglindore të Indisë.

Sateliti kryesor Cartosat-2, është i projektuar për të transmetuar fotografi për forcat ushtarake të Indisë me rezolucion të detajizuar të hapësirave, që janë më të vogla se një metër katror.

Po ashtu, me këtë raketë në orbitë janë dërguar edhe disa satelitë të tjerë të jashtëm më të vogël, përfshirë 13 nga Shtetet e Bashkuara, dy nga Kanadaja, një nga Gjermania dhe një nga Indonezia, informon REL.

Tregu botëror në vlerë prej shumë miliarda dollarësh për lasnim në gjithësi, po bëhet gjithnjë e më konkurrues, pasi kompanitë private ofrojnë shërbime të fluturimit në kozmos dhe avancime teknologjike, që e reduktojnë çmimin e dërgimit të satelitëve në orbitë.

Para se India ta zhvillonte Makinën për Lansimin Polar të Satelitëve (PSLV), Rusia e kishte të vetmin program të gjithësisë, që ofronte lansime komerciale të satelitëve në orbitën diellore sinkrone, që do të thotë se satelitët kalojnë në çfarëdo pike mbi sipërfaqen e tokës në kohën e njejtë lokale.

 

 

Pin It