ISHP: 5 mënyra për t’u mbrojtur nga koronavirusi i ri

 

Instituti i Shëndetit Publik ka publikuar disa këshilla që duhet të ndiqen për të mbrojtur familjen nga koronavirusi i ri.

Pas evidentimit të rasteve me koronavirus në Shqipëri, Institucionet shtetërore kanë bërë thirrje qytetarëve që të bëjnë kujdes dhe të informoheni mbi masat e duhura për parandalim.

Këshillat për parandalimin nga ISHP:

– Mbani distancë nga njerëzit që teshtijnë apo kolliten

– Lexoni të gjithë informacionet zyrtare lidhur me COVID-19 3.

-Nëse jeni të sëmurë qëndroni në shtëpi për të përhapur parandalimin e sëmundjes dhe për t’u shëruar

-Shmangni prekjen e fytyrës dhe lani duart sa më shpesh. Fërkojini për të paktën 20 sekonda me ujë të ngrohtë dhe sapun.

Kollituni dhe teshtini duke përdorur bërrylin: jo duart tuaja. Mbuloni gojën dhe hundën gjatë kollitjes apo teshtitjes.

 

 

Pin It