Ja pse flamingot qëndrojnë mbi një këmbë

Flamingot janë të njohur për qëndrimin e tyre mbi një këmbë. Më në fund shkenca e ka kuptuar se si ja bëjnë ato të qëndrojnë mbi një këmbë.

Sipas një studimi të publikuar në The Royal Society’s Biology Letters flamingot përqendrohen vetëm në një pikë qendrore të forcës për të fituar balancimin e duhur për qëndrimin në një këmbë.

Ato përdorin më pak rezistencë muskulore dhe i ndihmojnë zogjtë të lëkunden më pak. Në këtë mënyrë ato mund të qëndrojë drejtë.

Ndërsa me dy këmbë kjo gjë bëhet më e vështirë dhe kërkon më shumë forcë dhe rezistencë nga flamingot. Megjithatë flamingot nuk do të flinin dot kurrë mbi një këmbë.

Pin It