Ja si bëhet lakrori, brumi i dashur për shqiptarët

hghgh

  • 500 gr miell
  • 250 ml uje
  • 10 gr kripe
  • spinaq
  • gjize
  • gjalp

Në fillim zini brumin, të mos jetë shumë i forte, as shumë i butë. Lëreni 50 min sa te zbutet. Më pas filloni të hapni 2 kulaçe dhe nga secili kulaç hapni 1 petë. Lyeni tepsinë me gjalpë.Hapni petën e parë dhe përgatisni mbushjen.

Mbushja mund të bëhet me spinaq, hithra, qepë dhe domate ose gjizë. Përgatisni gjellën dhe hedhni petën tjetër. Spërkateni me pak gjalp dhe ujë dhe më pas futeni në furrë.

Eshtë gati për rreth 15 min.

Pin It