“Java e Gjuhës Italiane në Botë”, edicioni i XVI-të edhe në Gjirokastër

gjii

“Java e Gjuhës Italiane në Botë” ka çelur sot edicionin e XVI-të edhe në Gjirokastër.

Aktivitetet promovuese italianë kanë nisur në Universitetin “Eqrem Cabej”. Ato do të vijojnë deri më 23 tetor.

Sipas konsullit të Nderit të Italisë në Gjirokastër, Teodor Bilushi aktivitetet do t’i dedikohen gjithashtu edhe kreativitetit italian dhe markave të tij në sektorët e modës dhe dizajnit.

Java e gjuhës dhe kulturës italiane është hapur me shfaqjen e filmit “Il giovane favoloso” të regjisorit Mario Marton.

Java e Gjuhes Italiane në Botë ka në fokus provimin e italishtes si gjuhë e kulturës klasike dhe bashkëkohore.

Pin It