Jeta e përditshme e tibetianëve në mërgim

Ndërsa Perandoria Tibetiane e shekullit 17 u nda në disa territore pas rënies së saj, një pjesë e tibetianëve sot jetojnë në provincat kineze, kurse një pjesë e qeverisë tibetiane në mërgim jeton në Indi.

Kalimtarë dhe makina kalojnë pranë Pallatit Potala në një mëngjes herët në Lhasa, kryeqytet i Rajonit autonom të Tibetit në Kinë. (AP Photo/Aritz Parra)

Kalimtarë dhe makina kalojnë pranë Pallatit Potala në një mëngjes herët në Lhasa, kryeqytet i Rajonit autonom të Tibetit në Kinë. (AP Photo/Aritz Parra)

 

Një tibetian në ekzil lutet në rezidencën e liderit të tij shpirtëror Dalai Lama, në Dharmsala, Indi. (AP Photo/Ashwini Bhatia)

Një tibetian në ekzil lutet në rezidencën e liderit të tij shpirtëror Dalai Lama, në Dharmsala, Indi. (AP Photo/Ashwini Bhatia)

 

Tibetianë të vjetër në ekzil ecin pas ndërtesës së liderit të tij shpirtëror Dalai Lama, në Dharmsala, Indi. (AP Photo/Ashwini Bhatia)

Tibetianë të vjetër në ekzil ecin pas ndërtesës së liderit të tij shpirtëror Dalai Lama, në Dharmsala, Indi. (AP Photo/Ashwini Bhatia)

 

Tibetianët në ekzil lënë dhurata përpara portreteve të liderit të tyre shpirtëror në një faltore pas ndërtesës së tij në Dharmsala, Indi. (AP Photo/Ashwini Bhatia)

Tibetianët në ekzil lënë dhurata përpara portreteve të liderit të tyre shpirtëror në një faltore pas ndërtesës së tij në Dharmsala, Indi. (AP Photo/Ashwini Bhatia)

 

Një budist tibetian në ekzil ecën pas ndërtesës së liderit të tij shpirtëror Dalai Lama, në Dharmsala, Indi. (AP Photo/Ashwini Bhatia)

Një budist tibetian në ekzil ecën pas ndërtesës së liderit të tij shpirtëror Dalai Lama, në Dharmsala, Indi. (AP Photo/Ashwini Bhatia)

 

Një djalë ecën brenda manastirit Wutunxia në kontenë Tongren të prefekturës autonome tibetiane Huangnan, Kinë. (Xinhua/Zhang Hongxiang)

Një djalë ecën brenda manastirit Wutunxia në kontenë Tongren të prefekturës autonome tibetiane Huangnan, Kinë. (Xinhua/Zhang Hongxiang)

 

Një panoramë vjeshtake e Parkut Kombëtar Potatso në Prefekturën Autonome Tibetiane të Deqin, Kinë.  (Xinhau/Lin Yiguang)

Një panoramë vjeshtake e Parkut Kombëtar Potatso në Prefekturën Autonome Tibetiane të Deqin, Kinë. (Xinhau/Lin Yiguang)

 

Daua, një 68-vjeçar tibetian, përdor një tezgjah për të tjerrur pambuk në kontenë Lhoka në Rajonin Autonom të Tibetit në Kinë. (AP Photo/Aritz Parra)

Daua, një 68-vjeçar tibetian, përdor një tezgjah për të tjerrur pambuk në kontenë Lhoka në Rajonin Autonom të Tibetit në Kinë. (AP Photo/Aritz Parra)

 

Një burrë nget një motor pranë Pallatit Potala, rezidencës politike dhe spiritualë të liderit tibetian dhe rezidencë e Dalai Lamave që nga shekulli 17. (AP Photo/Aritz Parra)

Një burrë nget një motor pranë Pallatit Potala, rezidencës politike dhe spiritualë të liderit tibetian dhe rezidencë e Dalai Lamave që nga shekulli 17. (AP Photo/Aritz Parra)

 

Nxënësit ndjekin mësimin në gjuhën tibetiane në Shkollën Fillore Eksperimentale të Lhasa, kryeqytet i Rajonit Autonom të Tibetit në Kinë.  (AP Photo/Aritz Parra)

Nxënësit ndjekin mësimin në gjuhën tibetiane në Shkollën Fillore Eksperimentale të Lhasa, kryeqytet i Rajonit Autonom të Tibetit në Kinë. (AP Photo/Aritz Parra)

 

 

=

Pin It