Jo vetëm shije e mirë, por edhe e shtrenjtë

 
ffdbb91a-d1e4-489f-b936-59f7654f8de7-0
Çokollata më e shtrenjtë në botë kushton 169 paund dhe tashmë ka dalë në shitje. Për prodhimin e saj është përdorur vetëm kakao e pastër e prodhur në 14 ferma në ishullin e Ekuadorit. Ajo ka nevojë për 36 hapa për t’u prodhuar dhe quhet To’ak.Emri To’ak përkthehet “tokë” dhe “pemë” dhe e ka origjinën nga dialektet e vjetra të ekuadorit. Ajo hahet duke përdorur dara druri, apo provaza enësh kuzhine në mënyrë që te jetë më e lehtë të ndiesh aromën e çokollatës në hundë.
Arsyeja pse ajo kushton kaq shumë ështe se 95 % e saj prodhohet nga kokrrat e kakaos nga të cilat, pas përpunimit, del vetëm 5 % kakao e pastër. Ajo përmban 81% kakao dhe pjesa tjetër është sheqer. Bashkë-prodhuesi i To’ak, Carl Schëeizer, thotë:“ne e prodhojmë atë në vendin e origjinës dhe ato janë 14 ferma të vogla. Në këtë mënyrë ne jemi 100 % të përfshirë në çdo hap që bëjmë: nga toka, në pemë, në kokrra dhe në fund në paketë çokollate.”
Pin It