Ju nevojiten proteina ? Ja ushqimet që i përmbajnë ato

dieta-proteinike (1)

Proteinat janë thelbësore për organizmin tonë ndaj dhe këshillohet që të konsumohen ushqime që përmbajnë sa më shumë proteina. Ja disa nga ushqimet që i përmbajnë ato :

Vezë: janë të pasura gati me të gjitha substancat ushqyese, e veçanërisht me vitaminë atë tretshme në yndyrë si Vitamina A dhe D. Gjithashtu na furnizojnë me proteina të pasura me sulfur që janë te domosdoshme për funksionimin normal të membranave të qelizave të shëndosha.

Djathi

Djathi është një nga burimet më të mira të proteinave. Konsumimi i tij mund të ndihmojë njerëzit të cilët janë duke luftuar me humbjen e peshës. Dhe jo vetëm kaq, djathi ndihmon që pesha e humbur të mos kthehet asnjëherë.

Mishi i bardhë i pulës

Mishi i bardhë i pulës është një ndër burimet më të mira të lin-it (një proteinë yndyrore). Të konsumosh mishin e pulës ndihmon në një zhvillim më të shpejtë dhe të mirë të muskujve.

Thjerrëzat

Proteinat përbejnë 26% te kalorive te thjerrëzave dhe për pasoje renditen ndër produktet që kanë sasinë më te lartë të tyre.

 

Pin It