Ka disa vende në botë që janë magjikë

Ka kaq shumë vende të mahnitshme në Tokë, të bëra nga njeriu dhe nga natyra, por disa prej tyre duken sikur janë aliene dhe nuk ekzistojnë. Për shembull, “Door to Hell” në Turkmenistan që është 69 metra e gjerë, ose një pishinë në San Francisko që na kujton një kopsht sekret jashtëtokësor. Kur i shihni ato, ju nuk mund të besoni që jeni ende në planetin tonë.

Ja disa thesare nga bota jonë.

Pishinë në San Francisko

Instalacion arti i Kraken në një vend të braktisur në Filadelfia

“Porta e Ferrit”, një vendburim aktiv gazi në Turkmenistan

“Mozaiku i Shkallëve”, Bulevardi 16 në San Francisko

Kalldrëmi gjigand, Irlandë

Skulptura 30 metra e një koke kali, në Lumin Carron, Skoci

Pylli i shtrembër, Poloni

Formacione shkëmbore, Malet Urale, Rusi

Bulevardi gëlqeror, Parku Yorkshire Dales, Angli

Shpellat e magjishme, Zelanda e Re

Baseni i Amazon, Brazil

Kulla e Djallit, Uajoming

Liqeni Abraham, Kanada

 

 

 

Pin It