Kakaoja, kuruese për diabetikët

still life of cocoa

still life of cocoa

Për të gjithë personat që vuajnë nga diabeti pirja e një filxhan kakao çdo ditë do i ndihmon në përmirësimin e funksionimit të enëve të gjakut.

Studimi i fundit ka treguar se konsumimi ditor i kakaos, e cila përmban sasi të mëdha antioksidantësh, mund të ketë efekt befasues tek enët e gjakut.

Flavanolet janë antioksiduesit që gjenden në sasi të mëdha tek kakaoja. Ndikimi  ityre në sistemin vaskular bazohet në lidhjen e tyre me oksidin e azotit, lidhje e cila është e rëndësishme për zgjerimin dhe ngushtimin e enëve të gjakut.

Pin It