Kalendari historik, 10 nëntor

10 Nëntori është dita e 314 e kalendarit gregorian (dita e 315 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 50 ditë.Kalendari historik, 10 nëntor

chlebowski1865ii-a-280

1444- Beteja e Varnës, në Detin e Zi, Sulltan Murati II mund kryqëzorët.

Emperor Hirohito (1901 - 1989) after his succession to the throne.   (Photo by Keystone/Getty Images)

1928 – Michinomiya Hirohito u kurorëzua perandori i 124 i Japonisë, Perandor Showa.

mte5ndg0mdu0oty4njk4mzgz

1950 – Diktatori spanjoll Franco i jep fund luftës në Gjibraltar.

20151101230136422646

1970 – Muri i Madh Kinez hapet për turistët.

friedrich-schiller-2

1759- Lindi Friedrich Schiller, poet, dramaturg dhe historian gjerman.

ata-03

1938 – Mustafa Kemal Ataturk, oficier turk (pasha) dhe politikan, themelues i Turqisë moderne.

170370911

1982 – Lideri sovjetik, Leonid I. Brezhnev, vdes nga sulmi në zemër në moshën 75-vjeçare. Atë e pason Yuri V. Andropov.

Pin It