Kalendari historik, 11 dhjetor

11 Dhjetori është dita e 345-të e kalendarit gregorian (dita e 346 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 20 ditë.

 

download

1934 – Amerikani Bill Wilson (1895-1971) bashkë-themelues i shoqates Alkoolikët Anonimë (AA), merr pijen e fundit dhe hyn për trajtim për herë të fundit. Shoqata ndërkombëtare AA, ka sot më shumë se 100 mijë degë a grupe, ku alkoolikët ndihmojnë njeri-tjetrin për të hequr dorë nga pija.

397962-unicef

 

1946 – Themelohet Fondi Emergjent i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët, UNICEF, fillimisht, për të ndihmuar me ushqime, veshje e barna fëmijët dhe nënat në vendet e prekura më rëndë nga Lufta e Dytë Botërore. Sot, UNICEF është i pranishëm në 191 vende dhe territore në mbarë botën.

mte5ntu2mze2mtcyodezodm1

1961 – Melvin Calvin u nderua me Çmimin Nobel në kimi për procesin e fotosintezës.

download-1
1972 – Apollo 17 u bë misioni i gjashtë që zbriti në Hënë.

download-2

 

 

Dita Ndërkombëtare e Maleve

Pin It