Kalendari historik: 24 gusht

24 Gushti është dita e 236 – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 129 ditë.

Ngjarje

1690 – Themelohet qyteti Calcutta, Indi.

1831 – Është kërkuar udhëtimi i Çarls Darvinit në HMS Beagle.

1847 – Charlotte Brontë përfundon veprën Jane Eyre.

1891 – Thomas Edison patenton kamerën filmike.

1912 – Alaska bëhet teritor i Shteteve të Bashkuara.

1950 – Edith Sampson bëhet delegati i parë zezak i Shteteve të Bashkuara në UN.

1960 – Temperatura zbret në −88 °C në Vostok, Antarctica — rekord botërorë i temperaturës më të ulët.

Lindje

1498 – Miguel da Paz, princ austriak

1899 – Jorge Luis Borges, shkrimtar argjentinas

1934 – Engjëll Berisha, akademik kosovar

1948 – Jean Michel Jarre, kompozitor francez

1973 – Dave Chappelle, komedian dhe aktor amerikan

1981 – Chad Michael Murray, aktor filmi amrerikan

Vdekje

  1. – Gaspard de Coligny, udheheqes ushtarak – admiral francez

Festa dhe përvjetore

Dita e Pavarsisë së Ukrainës

Pin It