Kalendari historik: 28 Shtator

28 Shtatori është dita e 271-të e kalendarit gregorian (dita e 272-të në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 94 ditë.

Ngjarje

1542 – Vëzhguesi Juan Rodriguez Cabrillo arrin në atë që sot quhet San Diego (Kalifornia)
1821 – Meksika nëshkruan Deklaratë e Pavarësisë së Meksikës.
1844 – Oscar I i Suedo-Norvegjisë kurorëzohet Mbret i Suedisë.
1867 – Toronto bëhet kryeqytet i Ontarios.
1997 – Lansohet për herë të parë formati audi-vizuel i DVD-së.
1996 – Arsene Wenger zgjedhet menaxher i klubit futbollistik Arsenal F.C..
Lindje

1573 – Michelangelo Merisi da Caravaggio, piktor italian
1852 – Henri Moissan, kimist francez
1905 – Max Schmeling, boksier gjerman
1924 – Marcello Mastroianni, aktor italian
1932 – Muhamed Konxhiq, letrar boshnjak
1934 – Brigitte Bardot, aktore franceze
1938 – Ben E. King, këngëtar dhe muzikant amerikan
1941 – Edmund Stoiber, politikan bavarez
1953 – Keith McDermott, shkrimtar dhe aktor amerikan
1960 – Mehmed Bazhareviq, futbollist boshnjak
1960 – Jennifer Rush, këngëtare amerikane
1967 – Mira Sorvino, aktore amerikane
1968 – Mika Haekkinen, pilot i Fomula 1.
1953 – Edwin Hubble, astronom amerikan.

 

Pin It