Kalendari historik: 8 Shkurt

8 Shkurti është dita e 39 e vitit, deri në fund të tij janë edhe 326 ditë.

Ngjarje
1575 – U themelua Universiteit Leiden e iu dha motoja “Praesidium Libertatis”.
1915 – U dha premiera e filmit The Birth of a Nation (Lindja e një Kombi).
1918 – U botua për herë të parë gazeta The Stars and Stripes.
1952 – Elizabeth II u shpall Mbretëresha e Mbretërisë së Bashkuar

Lindje

1290 – Afonso IV, mbret së Portugalisë (vdiq më 1357)
1828 – Jules Verne, shkrimtar francez (vdiq më 1905)
1911 – Elizabeth Bishop, poete amerikane
1986 – Agnesa Vuthaj, ish-mis Kosova dhe Shqipëria

Vdekje

1587 – Mary I Stuart, mbretëreshë së Skocisë (lindi më 1542)
1696 – Ivan V, perandor rus (lindi më 1666)

 

Pin It