Kanada/ Muaji i trashëgimisë shqiptare tashmë me stemë zyrtare

 

 

Muaji nëntor që njihet  ndryshe si muaji i shqiptarëve në Kanada, tashmë ka stemën zyrtare me të cilën identifikohet.

Në sajë të organizatës Shoqata e Bashkësisë Shqiptaro-Kanadeze me qendër në Toronto dhe lobueses, Ruki Kondaj, nëntori festohet në Ontario si Muaji i Trashëgimisë Shqiptare.

Kryeministrja e Provincës së Ontarios, Hon. Kathleen Wynne, në përshëndetjen e saj dërguar komunitetit shqiptar ka nënvizuar rëndësinë e kontributit të shqiptarëve.

“Muaji i trashëgimisë shqiptare është një kohë për t’i dhënë haraç komunitetit shqiptar.  Duke u bërë pjesë e historisë tonë të suksesit multikulturor, anëtarët e këtij komuniteti dinamik vazhdojnë të ndihmojnë në krijimin  dhe forcimin e Ontarios. Jam  shumë mirënjohëse për kontributin e tyre të shumëpritur në jetën shoqërore, ekonomike dhe kulturore të krahinës sonë”, deklaron kryeministrja.

Në 2015-ën, politikania dhe anëtarja e Asamblesë Legjislative të Ontarios, Laura Albanese, shpalli  në parlamentin e Ontarios në Kanada muajin e shqiptarëve.

Prej dy vitesh festime të shumta, komuniteti shqiptar organizon takime dhe festime në nder të kulturës dhe traditave të vendit.

/ATA/

Pin It