Kanadaja, vendi ku rrjedhin 3 milionë liqene

442

 

canada_12

 

liqeni-i-osoyoos-nc3ab-kolumbinc3ab-britanike-nc3ab-kanada

 

009-canada-manitoba

 

abraham-lake-canada

Vendi i cili ka numrin më të madh të liqenëve në botë është Kanadaja.

Aty gjenden më më shumë se 3 milionë liqene në 9 përqind të territorit, Kanadaja zotëron 60 përqind të të gjithë liqeneve të botës me ujë të freskët.

Dhe të gjitha liqenet gjendenbrenda kufijve të saj duke e bërë zyrtarisht vendin me më shumë liqene në botë.

Pin It