Karriget që ‘rriten’ në pemë

Në thellësitë e pyllit  Derges Derbyshire, degët e pemëve janë të vendosura në mënyrë të çuditshme.

Të vendosura në rreshta të rregullta, pemët duket në shikim të parë thjesht si të rritura në kënde të çuditshme. Nëse i shikon më afër vë re se degët e tyre kanë formën e karriges, por me kokë poshtë.

Pasi u shkurtuan dhe lëmuan, ata u bënë karriget më të pëlqyera. Ishte ideja e Gavin Munro për t’i sjellë në dhoma dhe sallone si karrige.

Secila prej ‘karrigeve pemë’ zgjat 7 deri në 9 vite.

Dhe vlera e një karrigeje është 5.000 paund. Ndërsa për karriget që do të jenë të disponueshme pas vitit 2020 do të ketë një çmimim prej 10.000 pound.

Kjo reflekton statusin e tyre si ‘vepra arti dhe dizajni’. Dhe interesi më i madh për to ka ardhur nga muzetë, galeritë dhe koleksionistët privatë.

 

Pin It