Keni dëgjuar për Bonsain, lulen e jetës ?

ffj_sideslide_13

Lulja Bonsai e ka prejardhjen nga Kina. Ne majat e maleve klima duke qënë se është më e ftohtë bën qe edhe bimët të jenë më të shkurtra, ndaj dhe Bonsai është i tillë.

Mendohet se një kinez e ka dërguar për herë të parë Bonsain në Japoni si një dhuratë për një banor të zakonshëm. Që nga ajo kohë, Bonsai është shumë e përhapur në Japoni.

Ndërsa në Evropë për herë të parë ka ardhur në vitin 1878.

juniper-bonsai-trees

7-bag-end-hobbiton-trayscape-2011

bonsai

bougainvillea_bonsai-2__71878-1411174747-1280-1280

The deadwood on a Rocky Mountain juniper is rapidly becoming a highly prized feature of the species. “It was once thought to be an impossible subject for bonsai,” Neil says. (courtesy Bonsai Mirai)

Pin It