Këto janë kullat e pëllumbave në Iranin e dikurshëm

kullat-e-pellumbave-001-658x493

Irani gjatë shekujve 16 – 17 ka pasur kulla të shumta të cilat shërbenin si shtëpi për pëllumbat, të cilat zbuteshin për shkak të jashtëqitjes së tyre e cila më vonë mblidhej nga banorët për rritjen e pjeprit, shalqirit dhe trangullit.

Për t’i mbledhur këto burime, iranianët kanë ndërtuar kulla të larta mbi 18 metra, të cilat mbusheshin me fole të vogla ku strehoni rreth 14.000 pëllumba.

kullat-e-pellumbave-002-1024x768

kullat-e-pellumbave-004

kullat-e-pellumbave-012-1

kullat-e-pellumbave-008

kullat-e-pellumbave-009

kullat-e-pellumbave-007

kullat-e-pellumbave-006

Pin It