Kjo është makineria që shtron rrugën si tapet

macineria1

Njeriu ka përdorur disa mënyra për të  krijuar kushtet e nevojshme për të bërë një jetë të  rehatshme. Një nga këto është edhe shtrimi i rrugëve.

Ndër shekuj metodat janë sofistikuar dhe punimet janë shndërruar në shumë raste vepra arti të vërteta. Për ta thjeshtuar procesin e shtrimit të  rrugë ve kanë menduar inxhinierët e kompanisë RPS, që kanë prezantuar “Printuesin e Rrugës”.

Bëhet fjalë për një makineri gjigante që shtron rrugët dhe trotuaret si tapet. Makineria “qëndis tapetin” duke asambluar një nga një gurët e hedhur nga punëtorët që qëndrojnë mbi të.

Krijuesit e saj thonë se makineria mund të shtrojë deri në 500 metra rrugë në ditë dhe premtojnë ta përmirësojnë atë në vazhdim.

Pin It