Koha e kaluar në natyrë ju bën mirë për shikimin

Ndryshimi i dinamikave dhe futja ne jetën tonë e shpikjeve të reja, shpeshherë na përball edhe me rreziqe.Të dhënat e kohëve të fundit sugjerojnë se normat e shikimit nga afër tek fëmijët, janë duke u ulur, për shkak se kalojnë shumë kohë brenda. Duke u përqëndruar në objekte të ndriçuara me shkëlqim si lexues librash elektronikë dhe celularë, sytë e fëmijëve nuk kanë mundësi të përqëndrohen në objekte të largëta, ndoshta duke e bërë fillimin e miopisë, më të shpejtë.

Ekspertët besojnë se kjo mund të luftohet në mënyrë efektive duke shpenzuar më shumë kohë jashtë në natyrë.

Pin It