“Kohë më vonë”-Dritëro Agolli

Kohë më vonë e ndofta më shumë,

Kur të ketë bleruar një dardhë

Dhe kur lumi në prill të zbresë me shkumë,

Unë e di, do vij me kalin e bardhë.

 

Para jush do shfaqem, – që s’patët fat të më njihni,

Se disa nga ju vërtet u lindën më vonë

Dhe të tjerët mbase s’e dinin

Që mes tyre jetoja diku në një dhomë.

 

Dhe shkruaja librin e fundit

Të vështirin, korrigjuar radhë më radhë.

Unë e di, do vij kur ju të notoni mes gjumit,

Mos harroni, do vij me kalin e bardhë…

Dritëro Agolli

Pin It