Kontroll të syve për fëmijët me tronditje psikologjike

Një studim i ri i sugjeron prindërit që të çojnë fëmijët e tyre për një kontroll të syve, nëse të vegjëlit kanë pësuar tronditje psikologjike të mëparshme.

Të dhënave të studiusve në Universitetin e Alabama në Birmingham, kjo është shumë e rëndësishme për të mos e përkeqësuar situatën shëndetësore te të vegjëlit.

Studimi përfshiu 276 fëmijë me simptoma të vazhdueshme pas tronditjes. Ata ishin të moshës 5-18 vjeç. Në 46% të rasteve u vu re se këta fëmijë kishin probleme me shikimin dhe dëgjimin.

Studiuesit thanë se shumica e fëmijëve me tronditje psikologjike shërohen rreth 7-10 ditë pa komplikime, por disa kanë simptoma që zgjasin më gjatë, të cilat sjellin probleme në shkollë.

 

Pin It