Kujdes, nëse ju ngel hala e pashkut në fyt ka një zgjidhje

2d60631004e472dc1142-780x439

Shumica e njerëzve e duan peshkun, mirëpo frikësohen se mos u ngelet në fyt ndonjë halë peshku. E po për këtë ka ilaç.Para së gjithash, peshkun nuk duhet ta hani shpejt por ngadalë – ta shijoni. Duhet pastruar çdo kafshatë edhe nga hala më e vogël, transmeton.Megjithatë, nëse ju ndodh që ndonjë halë peshku ju ngelet në fyt, përpini një kore buke.Ajo, me siguri, shpejt do të marrë me vete halën dhe do ta “përcjellë” në stomak, ku lëngjet e tij do ta tresin shpejt . Mirëpo, kur hala nuk ikën as me koren e bukës, atëherë provoni me limon.Priteni limonin në feta dhe ngadalë thithni lëngun, i cili do të kalojë nëpër fyt dhe do të shkrijë halën.

 

Pin It