Lajme

Italia i thotë jo ndryshimit të orës ligjore, arsyet e kundërshtimit

Italia i ka thënë jo abrogimit të orës ligjore. Ashtu siç është kërkuar nga Bashkimi Europian, nga 2021 çdo vend duhet të vendosë nëse do të adoptojë orën ligjore apo orën diellore. Por qeveria italiane, ka depozituar në Bruksel një kërkesë zyrtare për të mbajtur të paprekur ndryshimin e orës ...
Read More

FMN: Shqipëria ndër vendet më të varfra të Evropës. E 102-ta në botë, nga 192 shtete gjithsej

Në statistikat e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) të publikuara në “Pasqyrën Ekonomike Globale tetor 2019” Shqipëria pozicionohet ndër vendet më të varfra të Evropës. Kështu, sipas këtij raporti të ardhurat për frymë në 2019-tën llogariten rreth 5.732 dollarë, duke na pozicionuar në vendin e 102 në botë, nga 192 shtete ...
Read More

Personaliteti i Profetit në kaligrafi

Zhvillimi i shkrimit arab filloi me ardhjen e Islamit, kur filloi të shpallej Kur’ani, pasi Profeti a.s u kërkoi skribëve (shkruesve) të regjistronin gjithçka që dëgjonin prej tij. Si rrjedhim, shkrimi arab evoloi dhe u përmirësua me kalimin e kohës, duke çuar në krijimin e artit më origjinal islam, kaligrafisë ...
Read More

Profeti, dritë e njerëzimit!

Në të gjitha aspektet Profeti (a.s.) ka qenë i pari dhe askush nuk mund të krahasohet me të. Ai  ka qenë adhuruesi më i madh, durimtari më i madh, agjëruesi më i madh. Ai ishte që më shumë se çdokush tjetër i mbështetej më fort Allahut. Ai ka qenë njeriu ...
Read More

Një du’a e Profetit

Profeti (s.a.s) nuk e pati bujtur dhe nuk e pati lejuar kurrë gabimin, as në imagjinatën dhe ëndrrat e Tij. Sepse ky shpirt i veçantë i dashuruar pas Allahut, që është më i Drejti, edhe kur shtrihej për të pushuar në gjumë, i hapte velat drejt asaj bote duke përsëritur ...
Read More

Jeta e profetit (a.s) në pak fjalë…

1.Fliste butë 2.Ecte thjeshtë 3.Hante pak 4.Flinte pak 5.Vishej këndshëm 6.Sillej drejtë 7.Ishte i sjellshëm 8.Punonte me durim 9.Mendonte pozitivisht 10. Ishte me edukatë 11. Atë që mësonte e vinte në praktikë 13. E meritonte atë që kishte fituar 14.Shpenzonte me zgjuarsi 15.Bënte ibadet të vazhdueshëm 16.Donte me zemër ...
Read More

Mevludi, ditëlindja e profetit (s.a.s)

Ditëlindja e Profetit (a.s.), është një ngjarje e shënuar, ceremonia e së cilës është quajtur “mevlud” dhe simbolizon dashurinë dhe përkushtimin e besimtarëve myslimanë ndaj Krijuesit dhe krijesës më të dashur te Allahu (xh.sh). Si i tillë, mevludi ngërthen në vetvete veprime të ndërthurura duke filluar nga leximi i Kuranit ...
Read More

Pr/buxheti i 2020-tës: Asnjë lek për pagat dhe pensionet, rritje e frikshme e fondit të PPP-ve

Në projektbuxhetin e vitit 2020 pagat e 150 mijë punonjësve të administratës shtetërore mbeten të pandryshuara. Edhe për pensionet fondi i parashikuar është minimalist dhe kap shifrën e 2.5 mld lekëve. Por ndryshe nga këto 2 elementë të buxhetit të shtetit, koncesionet apo PPP-të, pritet të pësojnë një rritje deri ...
Read More

Banka Botërore: Rritet ndjeshëm ryshfeti i administratës shtetërore ndaj bizneseve

Sipas një studimi të fundit të publikuar nga Banka Botërore, në 6 vitet e fundit në vendin tonë është rritur ndjeshëm ryshfeti ndaj bizneseve nga administrata shtetërore. Ky studim, në të cilin analizohen disa aspekte të ndryshme të biznesit si korrupsioni, taksat, krimi dhe ambienti rregullator, zhvillohet çdo 6 vjet ...
Read More

BRUKSEL – NATO përkujton 30-vjetorin e rënies së Murit të Berlinit

NATO përkujtoi 30-vjetorin e rënies së Murit të Berlinit. Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg iu bashkua ambasadorit Hans-Dieter Lucas, i cili kryeson delegacionin e përhershëm të Gjermanisë në bllokun ushtarak në Memorialit të Murit të Berlinit në selinë e Brukselit. “Jemi të nderuar që i mirëpresim këto pjesë ...
Read More
Pin It