Lëngu i qershisë lufton ankthin dhe rigjeneron energjitë

Kalium, magnez dhe potas. Qershitë janë një laborator natyral që promovon relaksimin e muskujve dhe kuron ankthin, shkruhet në faqen italiane të internetit silhouettedonna.it.

Përveç konsumit të ushqimit gjatë sezonit të tyre, për të pasur një veprim specifik stimulues mund të përdoret edhe lëngu organik i qershive.

Merret gjysma e një gote me lëng qershie në mëngjes dhe me stomakun bosh dhe gjysma tjetër ndërmjet vakteve.

Kjo kurë e bazuar në lëngun e qershisë, e cila vjen drejtpërdrejt nga tradita gjermane naturopatike, mund të bëhet për tre muaj dhe konsiderohet si një nga ilaçet më të mira për ata që vuajnë nga ankthi dhe si një mbështetje ushqimore për terapitë kundër depresionit me pasojë pagjumësinë.

Lëngu i qershisë është gjithashtu një koncentrat i manganit dhe një antioksidant i shkëlqyer.

Një sinergji që ka një veprim specifik mbi ankthin, i cili çlirohet duke promovuar relaksimin e muskujve.

Të pasura me antocyanins, të cilat përmirësojnë metabolizmin e melatoninës, ato janë gjithashtu një ilaç natyral për ata me probleme pagjumësie.

Ato janë gjithashtu të pasura me zeaxanthin, një substancë përgjegjëse për ngjyrën e kuqe që favorizon eliminimin e adrenalinës së tepërt.

 

ATA

Pin It