Libra për t’u lexuar të paktën një herë në jetë

Të lexuarit është një ndër aktivitetet më të rëndësishme për jetën intelektuale të një personi. Ata që e provojnë një herë magjinë e leximit, janë vazhdimisht në kërkim të titujve të rinj për të zbuluar botë të reja.

Për të gjithë ata që janë duke kërkuar një libër të ri për të lexuar, por edhe për ata që nuk e dinë së çfarë të bëjnë këto ditë, ne sjellim një listë me sugjerime me libra të cilësuar nga renditje të ndryshme botërore si “librat që duhen lexuar patjetër të paktën një herë në jetë”.

Renditja është rastësore. Zgjidh atë që të tërhea më shumë dhe fillo një rrugëtim të ri.

 • Vëllezërit Karamazov – Fyodor Dostoyevski
 • Konti i Monte Kristos – Alexandre Dumas
 • Të vrasësh zogun përqeshës – Harper Lë
 • 1984 – George Orwell
 • Krenari dhe Paragjykim – Jane Austen
 • Hamlet – Shakespeare
 • Ditari i një vajze të re – Anne Frank
 • Don Kishoti – Miguel De Cervantes
 • Ana Karenina – Leo Tolstoy
 • I huaji – Albert Camus
 • Frankenshtain – Mary Shelley
 • Aventurat e Huckleburry Finn – Mark Twain
 • Komedia Hyjnore – Dante Alighieri
 • Gjuetari i Balonave – Khaled Hosseini
 • Për kë bien këmbanat – Ernest Hemingway
 • Ferma e kafshëve – George Orwell
 • Gra të vogla – Louisa May Alcott
 • Krim dhe ndëshkim – Fyodor Dostoyevski
 • David Koperfild – Charles Dickens
 • Lufta dhe Paqja – Leo Tolstoy
 • Princi i Vogël – Antoine de Saint-Exupéry
 • Të mjerët – Victor Hugo
Pin It