LIBRI DHE KULTURA – CIRKU, ARTI I ÇDO MOSHE

https://soundcloud.com/spektrum-group/libri-dhe-kultura-cirku-arti-i-cdo-moshe

Cirku “arti i çdo moshe”, themelimi dhe ngritja e tij

Cirku, arti shumëdimensional i çdo moshe i kthyer në institucion ishte në fokus të emisionit ” Libri dhe kultura”. Të ftuar Znj. Pranvera Agolli Sallata, mjeshtre e numrave të shpjetësisë dhe Z. Pavli Sallata, mjeshër cirku. Patëm mundësi të njihnin më shumë nga jeta dhe veprimtaria e një ndër themeluesve të cirkut Telat Agolli. Mësuam më shumë për shfaqet e para, ngritjen e çadrës, pritja nga publiku, cirku nëpër qytete të ndryshme, raporti me publikun.  Për të qenë pjesë e cirkut duhet guxim, përgatitje e mirëfilltë fizike e mendore. Të ftuarit, përkatësisht vajza dhe dhëndri i Telat Agollit na sjellin më afër dimensionin njerëzor dhe profesional të kësaj figurë të lartë me kontribur të jashtëzakonshëm në kulturën tonë.  Për më tepër ndiqeni të plotë intervistën…

Pin It