LIBRI DHE KULTURA – “International albanian Brass Festival” , eventi që bashkon trojet shqip-folëse

 

Emisioni “Libri dhe kultura” këtë herë mirëpriti Ilir Kodhimën, kornistiti i parë i orkestrës së TKOB dhe drejtor artistik i “International albanian Brass Festival”.
Pagëzimi i këtij ansambli më këtë emer është bërë sepse artistët e tij janë nga krahina te ndryshme shqip-folëse si: Kosove, Shqipëri dhe Maqedoni. Këta artiste janë solist dhe faktor shumë të rëndësishëm për artin dhe kulturën në vendet ku ata jetojnë si pjesëtare në : Filarmoninë e Kosovës, Akademinë e Arteve Prishtinë, Teatrin e Operas dhe Baletit Tiranë, orkestrën e RTSH Tiranë, Universitetin e Arteve Tiranë etij.
Arsyeja se përse këta artistë janë bashkuar është unifikimi i klasës së tunxhit , shkëmbimi dhe unifikimi i eksperiencave dhe metodologjive studimore në të gjitha trojet shqip-folëse dhe gjithashtu për të trashëguar dhe dhuruar për publikun muzikën e huaj dhe atë shqiptare me një nivel të lartë artistik. Për më tepër ndiqeni të plotë intervistën…

Pin It