LIBRI DHE KULTURA – Shahu, Sporti i Mendjes

https://soundcloud.com/spektrum-group/libri-dhe-kultura-shahu-sporti-i-mendjes

Në këtë takim në emisionin “Libri dhe kultura” kishim të ftuar kampionen e shahut, kampionen e Shqipërisë në shah, trajneren dhe arbitren ndërkombëtare Rozana Gjergji. U njohëm me historikun e shahut. Federata e shahut u ndërtua në vitet 1933 si fillim pjesë ishin vetëm meshkujt edhe me vonë u përfshinë edhe femrat.  Shahu është sport i mendjes i cili kërkon një nivel të mirë inteligjence. Ndikimi që ka loja e shahut të fëmijët është shumë i mirë, madje është e domosdoshme përfshirja e shahut në jetën e tyre. Shahu e ndihmon fëmijën të mendojë, të ndërojë strategji loje e më vonë strategji jete. Në pjesën e dytë folëm për librin ” Shahu për fillestarë”, libër i cili do të jetë pjesë e programit mësimor nëpër shkolla, ndërsa në pjesën e tretë u fol për kurset e shahut për fëmijët. Për më tepër ndiqeni të plotë intervistën. #shahulojabardhezi #sportimendjes

Pin It