Lidhja e gjyshërve me nipërit dhe mbesat përmirëson shëndetin mendor

Closeup summer portrait of happy grandmother with grandchildren outdoors

Sipas studimeve të fundit në Amerikë, gjyshet që kalojnë kohë me nipat e mbesat e tyre rrezikojnë të preken më pak nga Alzhaimeri dhe turbulencat konjitive.

Kontakti me njerëzit e dashur, sidomos me nipërit dhe mbesat i ndihmon ato të jenë të qeta dhe të shëndetshme mendërisht.

Nga studimi doli se gjyshërit që kujdeseshin për nipat dhe mbesat rrezikonin të prekeshin më pak nga depresioni. Lidhja mes tyre ndikon në përmirësimin e shëndetit mendor dhe fiziologjik të gjyshërve.

Kjo lidhje i ndihmon të shpëtojnë nga izolimi dhe vdekja e parakohshme si dhe ju jep jetë e energji pozitive.

Pin It