Ligji i Vetting-ut në Presidencë

komisioni-i-drejtesise-16-janar-620x358-620x330_1471949898-5767798

I miratuar gjatë një seance të jashtëzakonshme me 88 vota, ligji i vetting-ut ose ndryshe “rivlerësimi kalimtar” i të gjithë gjyqtarëve dhe prokurorëve në vend,  i është përcjellë këtë të enjte presidentit, i cili sipas Kushtetutës ka fuqinë ligjore të shprehet brenda 20 ditëve. Llogaritet të jenë në total 800 gjyqtarë, prokurorë, ndihmës të tyre dhe këshilltarë që do të plotësojnë katër formularë hetues.

Pin It