Liqeni ‘’Frying Pan’’, burimi termal më i madh në botë

Frying Pan Lake, Selandia Baru

Liqeni “Frying Pan” në Zelandën e re është burimi termal më i madh në botë. Që nga viti 1963 ka marrë emrin zyrtar Waimangu Cauldron, edhe pse emri i vjetër ka ende përdorim të gjerë dhe gjendet në Luginën vullkanike Waimang, zonën e cila është formësuar pas erupsionit të vullkanit Tarawer.

Burimi termal përfshin një sipërfaqe prej 38.000 metrash katrorë, ndërsa temperatura e ujit brenda tij varion prej 50 deri në 60 gradë Celsius.

frying-pan-002-1024x768

 

frying-pan-001-1024x768

Pin It