“Lumturia ështe harmonia mes mendimit e veprimit” / Gandi

Jeta ime është mesazhi im.

Lumturia është kur ajo që mendon, ajo që thua dhe ajo që bën janë në harmoni mes tyre.

Njeriu i mirë është mik i të gjithë gjërave të gjalla.

Unë e kundërshtoj dhunën, sepse kur ajo duket se po bën mirë, e mira është vetëm e përkohshme; ndërsa e keqja që ajo shkakton, është e përjetshme.

Të dobëtit nuk mund të falin asnjëherë. Falja është virtyt i të fortit.

Asgjë nuk më ka trishtuar më shumë në jetë, se sa ngurtësia e zemrës së njerëzve të arsimuar.

Gandi

Pin It